Etusivu Esittely Toiminta-ajatus Vanhemmille Hoitomaksut Valokuvia Henkilökunta
 
   
     
 

 

 

Toiminta-ajatus

Toiminta-ajatuksen perustana ovat vuodenajat; talvi, kevät, kesä ja syksy. Vuodenajat näkyvät kausittain erilaisina toimintoina sekä juhlien, askarteluiden ja leikkien teemana. Luonto on tärkeä osa tätä perustaa. Leikkien ja liikkuen luonnossa vahvistamme mielikuvia ja uteliaisuutta maailmasta. Tavoitteellinen toiminta ulkona ja sisällä kehittää ohjeiden ja sääntöjen oppimisen lisäksi perusliikuntataitoja ja motoriikkaa.

Piha-alueemme on iso aidattu, luonnonmukainen ja monipuolisesti varusteltu. Lähimetsät houkuttelevat meidät maailmaan tutustumismatkoille. Hypimme ja hiivimme luontoa kunnioittaen metsissä. Mielikuvituksen avulla olemme kuin puput pusikoissa tai liitävät kotkat puiden yllä. Maistelemme marjoja mättäiltä ja pompimme sekä tasapainoilemme sisällä. Heittelemme ja potkimme palloja ulkona sekä talvisin kirmaamme iloiten hiihtoladuilla.

Lapsen musikaalinen ja liikunnallinen kehittäminen sekä kädentaidot ovat tärkeä osa toimintaperustaa. Tutustumme lasten kanssa kädentaitojen erilaisiin tekniikoihin. Lasten taideteokset ovat aina esillä vaihtuvineen teemoineen. Uusia asioita opitaan aikuisten johdolla, kuitenkin mahdollisuus lapsella toimia myös itsenäisesti. Musiikki ja laululeikit ovat hauskaa riimittelyä ja muistinvirkistämistä. Tutustumme myös erilaisiin soittimiin ja taomme yhdessä rytmiä niillä. Järjestämme usein juhlia ja niissä laulu raikaa ja esitykset valloittavat. Lapsien esiintyminen on iso ja tärkeä osa juhliamme.

Ilmaisutaitojen kehityksellä rohkaisemme lasta esiintymään ja ilmaisemaan itseään sopivalla tavalla. Sadut, lorut, nukketeatterit, musiikki ja draama ovat päivittäisiä asioita, joita teemme yhdessä lasten kanssa. Tuemme lapsen kielellistä kehitystä, sillä hyvät kielelliset taidot tukevat lapsen itsetunnon ja lukemisen kehittymistä.

Hyvät käytöstavat tulee opettaa varhaisessa vaiheessa. Riitojen rakentava ratkaisukyky, toisten kohtelias huomioonottaminen, ja itsesäätely ovat osa hyviä käytöstapoja. Opetamme myös hyviä pöytätapoja ruokapöydässä sekä siisteyttä. Vahvistamme vuorovaikutustaitoja eri toiminnoilla. Yhteiset hetket, asioiden tekeminen ja leikkiminen yhdessä kehittävät lasta myös sosiaalisesti.


 
  © Päiväkoti Kirsikka